opc_loader


Wij zijn uitsluitend op afspraak geopend. Voor onderdelen zijn wij geopend van dinsdag t/m vrijdag tussen 9.00-10.00 uur, donder- en vrijdag tussen 13:30 en 14:00
Telefonisch zijn we uitsluitend bereikbaar tussen 9.30 - 10.30 van dinsdag t/m vrijdag op nummer 071-4012067. Of
 stuur een e-mail

Elektrische haard kopen 

Bij Kuijt Kachels en Haarden hebben we een ruim assortiment aan elektrische haarden. Zo hebben wij inbouw elektrische haarden, vrijstaande elektrische haarden en elektrische haard die we voor u op maat kunnen maken. Ook een haard met schouw behoort tot de mogelijkheden. Bekijk hieronder alle typen elektrische haarden.

Zoekt u een elektrische haard met verwarming?

Ook een elektrische haard met verwarming is mogelijk. Laat dan informeren en adviseren over de mogelijkheden. Kom gerust eens langs in de showroom in Katwijk of neem contact met ons op. We helpen u graag.

 Waarom een elektrische haard kopen?

Een elektrische haard geeft de sfeer van een houtkachel zonder zelf te hoeven stoken. Als u een elektrische haard koopt, heeft u een gebruiksvriendelijke en onderhoudsarme kachel in huis. Een mooi alternatief als u niet op zoek bent naar een houtgestookte kachel of gaskachel. Of als bijvoorbeeld geen schoorsteen of gasaansluiting in uw woning heeft, maar wel van een haard wil genieten. Veilig, duurzaam en sfeervol.

Hoe werkt een elektrische haard?

Een elektrische haard werkt op stroom via een stopcontact. De haarden verschillen van elkaar wat betreft de techniek voor het vlammenspel.Vrijwel alle modellen werken met LED-verlichting en zijn voorzien van een verwarmingsunit. Alleen de Opti-Myst cassettes zijn een uitzondering hierop: deze hebben geen verwarmingsunit en een aantal modellen zijn nog niet omgebouwd naar LED door de fabriek. De geavanceerdere modellen uitgerust met Opti-Myst worden aangesloten op de waterleiding. De meeste haarden bedient u met een afstandsbediening en/of via bedieningspaneel op de haard. 

Wat zijn de voordelen?

Een van de grootste voordelen als u een elektrische haard koopt is het gebruiksgemak. U zet de haard simpelweg aan en heeft meteen het vlammenspel van een houtkachel. Daarnaast is een elektrische haard onderhoudsvriendelijk. De ruiten hoeven niet schoongemaakt te worden en er is geen aslade. De installatie gemakkelijk; een schoorsteen is niet nodig en, is enkel een stopcontact vereist en voor de meest geavanceerderde Opti-Myst modellen een waterleiding. Toch liever ouderwets stoken? Bekijk dan ons aanbod houtkachels.

 Voor welk model elektrische haard moet ik kopen?

Welk model het beste bij u past, hangt af van uw wensen, woning en interieur. Zo past een wandmodel bijvoorbeeld goed in een moderne woning en heeft een vrijstaande elektrische haard vaak een landelijke uitstraling. Heeft u op dit moment een open haard voor hout en wilt u overstappen op een elektrische haard? In dat geval is een elektrische inzethaard of een elektrische vuurkorf wellicht iets voor u. Dit is vrijwel altijd maatwerk, neem hiervoor dan contact met ons op voor de mogelijkheden.