opc_loader

Een houtkachel ombouwen naar een gashaard

Het is mogelijk om uw houtkachel om te bouwen naar een gashaard. Hiervoor moet u rekening houden met het formaat van de haard. De nieuwe gaskachel mag wel kleiner zijn dan de opening, maar niet groter. Mocht de nieuwe kachel kleiner zijn, dan kunnen wij er een nieuwe rand omheen plaatsen. Daarnaast moet worden gekeken naar het rookkanaal. Deze moet breed genoeg zijn om een flexibele afvoerbuis in te plaatsen. Deze kunnen wij indien gewenst voor u aanleggen.

De voordelen van een gashaard
 
Misschien vraagt u zich af, waarom zou ik kiezen voor een gashaard. Een houtkachel heeft immers dat gezellige geknetter van het hout en echte warmte. Tóch heeft een gaskachel ook vele voordelen. We hebben een aantal voor u op een rijtje gezet:
 
1. Gebruiksvriendelijk: u kiest zelf hoe hoog u het vuur zet en u stelt dit eenvoudig in met een afstandsbediening.
2. Geen stank: doordat er geen echt hout wordt gebruikt, heeft u geen last van rook én uw kleren stinken niet.
3. Geen opslagruimte: met een houtkachel heeft u een opslagruimte nodig voor het hout. Met een gaskachel is dit niet nodig. Daarnaast heeft u geen kosten aan nieuwe houtblokken.
4. Veilig: u heeft geen last van vonken en er ontstaat ook geen as. Dit geeft een veilig gevoel, zeker als u jonge kinderen thuis heeft.
5. Sfeer: een gashaard brengt net zoals een houtkachel een gezellige en warme sfeer in huis. Bij de meeste gaskachels kunt u zelf kiezen hoeveel warmte u wilt laten uitstralen.

Beschrijving

Specificaties:

  • De grootte van het gasblok is afhankelijk van de beschikbare ruimte.
  • De gashaard kan met of zonder afstandsbediening worden geïnstalleerd.
  • De binnenwanden en de vuurkorf worden op maat gemaakt.
  • Gasleiding kunnen we indien nodig aanleggen.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: